Opskrifter
TILLYs æggeBOMBER:
Opskrift til 2 cupcakeforme med 6 formrum:
- 4 æg
- 4½ dl mælk
- 1½ dl mel
- ca 1 tsk bagepulver
- 12 skiver bacon
- 12 tsk flødeost med krydderurter
- 2 tomater
Pisk æg og mælk sammen. Hæld mel og bagepulver i.
Læg 1 baconskive rundt i kanten på hvert formrum. Hæld æggemassen i.
Læg 1 tsk flødeost ned i æggemassen i formen, og læg 1 bådtomat på toppen.
Bages i 180 gr. C. varm ovn i 30 min (varmluft) i silikone cupcakeforme
Bliver i formen og sætter sig i 5 -10 min. Vender herefter ud af formen.
Brændte mandler:
200 gram mandler
1 tsk. Kanel
4 spsk. Sukker
1 ½ spsk. Vand
- blandes med dejskraber i MicroPlus kande 1L (kan tåle microovnstemperatur på op til 200 grader)
- sættes i micro ovn på 2 x 2 min på max 700 W (kender du ikke din mikro ovn, så sæt det hellere til 4 x 1 min på middel) - røres imellem hver gang
Mandlerne hældes ud på bagepapir og skilles ad med en gaffel - DE ER PERFEKTE
Chokoladekage på 4-5 min:
100 g mørk chokolade - gerne Carletti (den med flagene)
1 spsk vand
100 g smør
3 æg
1 dl sukker
1,5 dl mel
1 tsk. Bagepulver
- Chokolade, smør og vand smeltes ca. 1 min. ved 850 watt i Micro Plus kanden.
- Æg og sukker piskes sammen i SpeedyChef - derefter tilføjes mel og bagepulver - rør lidt.
- Blanding hældes i Micro Plus kande 1L og bages 4-5 min. ved 850 watt.
- Når kagen er kold kan sigtes flormelis over
TILLYs knækbrød
1 dl af følgende:
Havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner
2 dl mel
1 dl solsikke/rapsolie - (ikke olivenolie = det påvirker smagen)
1 dl vand
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
Bland det tørre – tilsæt væsken – rør med dejskraber – del portionen i 2 – rul ud med kagerulle på 2 bageplader mellem 2 bagepapir/silikone bage underlag/bagepapir - del det med dejskraberen – bag ved 200 gr. 15-20 min i varm ovn. Arbejdstid 5 min. VUPTI
Tillys boller
50 g gær
1 dl olie
1½ dl mælk
1½ dl vand
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
150 g havregryn
Ca 400 g hvedemel
Smuldr gær – tilsæt al væsken (evt. lunet i mikro) – rør med dejskraber – tilsæt det tørre – rør sammen med dejskraber – sæt i røreskål til låget springer op – tril 12 boller med snack bæger – bag i varm ovn 180/200 gr. i 12-15 min. Arbejdsindsats 10 min. VUPTI