Udskriv

Opskrifter

 

TILLYs æggeBOMBER:

Opskrift til 2 cupcakeforme med 6 formrum:

  • 4 æg
  • 4½ dl mælk
  • 1½ dl mel
  • ca 1 tsk bagepulver
  • 12 skiver bacon
  • 12 tsk flødeost med krydderurter
  • 2 tomater

Pisk æg og mælk sammen. Hæld mel og bagepulver i.

Læg 1 baconskive rundt i kanten på hvert formrum. Hæld æggemassen i.

Læg 1 tsk flødeost ned i æggemassen i formen, og læg 1 bådtomat på toppen.

Bages i 180 gr. C. varm ovn i 30 min (varmluft) i silikone cupcakeforme

Bliver i formen og sætter sig i 5 -10 min. Vender herefter ud af formen.

 

 


 

 

 

 Brændte mandler:

200 gram mandler

1 tsk. Kanel

4 spsk. Sukker

1 ½ spsk. Vand

  • blandes med dejskraber i MicroPlus kande 1L (kan tåle microovnstemperatur på op til 200 grader) 

 

  • sættes i micro ovn på 2 x 2 min på max 700 W (kender du ikke din mikro ovn, så sæt det hellere til 4 x 1 min på middel) - røres imellem hver gang

Mandlerne hældes ud på bagepapir og skilles ad med en gaffel - DE ER PERFEKTE

 


 

Chokoladekage på 4-5 min:

100 g mørk chokolade - gerne Carletti (den med flagene)

1 spsk vand

100 g smør

3 æg

1 dl sukker

1,5 dl mel

1 tsk. Bagepulver

  • Chokolade, smør og vand smeltes ca. 1 min. ved 850 watt i Micro Plus kanden.
  • Æg og sukker piskes sammen i SpeedyChef - derefter tilføjes mel og bagepulver - rør lidt.
  • Blanding hældes i Micro Plus kande 1L og bages 4-5 min. ved 850 watt.
  • Når kagen er kold kan sigtes flormelis over

 


 

TILLYs knækbrød

 

1 dl af følgende:

Havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner

2 dl mel

1 dl solsikke/rapsolie - (ikke olivenolie = det påvirker smagen)

1 dl vand

1 tsk. bagepulver

1 tsk. salt

Bland det tørre – tilsæt væsken – rør med dejskraber – del portionen i 2 – rul ud med kagerulle på 2 bageplader mellem 2 bagepapir/silikone bage underlag/bagepapir - del det med dejskraberen – bag ved 200 gr. 15-20 min i varm ovn. Arbejdstid 5 min. VUPTI


Tillys boller

50 g gær

1 dl olie

1½ dl mælk

1½ dl vand

1 tsk bagepulver

1 tsk salt

150 g havregryn

Ca 400 g hvedemel

Smuldr gær – tilsæt al væsken (evt. lunet i mikro) – rør med dejskraber – tilsæt det tørre – rør sammen med dejskraber – sæt i røreskål til låget springer op – tril 12 boller med snack bæger – bag i varm ovn 180/200 gr. i 12-15 min. Arbejdsindsats 10 min. VUPTI

 

Copyright · Atelier Tilly · Gl. Darumvej 36, St. Darum · 6740 Bramming       Tlf. 22 66 01 13